Kavun Festivali

YEŞİL ÇOMLU
5.KAVUN FESTİVALİ

Bu yıl 5. si gerçekleşecek olan Yeşil Çomlu Kavun festivali, dopdolu programıyla halkımızla buluşuyor. Geleneksel hale getirdiğimiz kavun festivalinde birbirinden güzel etlinlikler sizleri bekliyor.
Yeşil Çomlu Mahallemizde gerçekleşecek Kavun Festivaline katılmak isteyen vatandaşlarımız için ücretsiz servisler saat 14:30’da KİPA Karşısından Başlayacaktır.

İşte saat saat festival programı:

16:00: Atatürk Büstü Açılışı ve Kortej Yürüyüşü Mahallemizin meydanına yapılan Atatürk Büstünün açılışı ve ardından “Bayraktepe’’ mevkisine Kortej eşliğinde Bayrak Yürüyüşü.

17:00: ATÖLYE BİZ - Ebru ve Katı’ Sergisi
Zekiye TATLI, Şafak AYDEMİR, Seval ÖZARSLAN ve Udi sanatçısı Orhan DEMİR eşliğinde canlı Ebru Sanatı performansı.

17:30: Halk Oyunları Gösterisi
Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun, Yeşil Çomlu Kavun Festivali için hazırladığı yöresel Halk Oyunu gösterisi.

18:00: Kavun Yarışması ve İkramlarımız
Yeşil Çomlu Mahallesi kavun yetiştiricilerinin, özenle ve doğal yollarla yetiştirdiği kavunların derecelendirilmesi ve mahallemizin topraklarında yetişen kavunlarımızın yanında lokma ve peynir ikramları.

19:00: Yöresel Yarışmalar
Yediden yetmişe, herkesin katılabileceği yöresel yarışmalar.

19:30: Ödül Töreni
Kavun ve Yöresel Yarışmalarda dereceye giren kişilerin, plaket ve ödüllerinin verilmesi.

20:00: Modern Dans Gösterisi
Bandırma Belediyesi, Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi Dans Grubu.

21:00: Türk Halk Müziği Konseri
Bandırma Halk Müziği Kültür ve Sanat Derneği Korosu dinletisi.

22:00: Konser
O Ses Türkiye Özlem TORLUK

Yeşil Çomul 5. Kavun Festivali'ne tüm halkımız davetlidir.