BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
İlgi : a) 07.05.2026 tarih ve 3542 sayılı yazınız.
b) Balıkesir Büyükşehir Beledîye Meclisi'nin 12.05.2026 tarihli ve 406 sayılı Karan.
09.06.2026
İlgi (a) yazı ile; Bandırma İlçesi 600 Evler Mahallesi 2489 Ada 85,86,87,88,89,90 ve 40 parsellere ait 1/1000 Ölçekli Bandırma Revizyon İmar Planı Plan Değişikliği teklifinin 5216, 3194 sayılı Kanunlar ve ilgili maddeleri ile yürürlükteki diğer ilgili mevzuat kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisince tetkik ve gereği talep edilmektedir.
İlgi (a) yazınız ile Başkanlığımıza iletilen talebiniz değerlendirilmek ve karar alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iletilmiş olup, konuya dair ilgi (b) Meclis Karan alınmıştır.
İlişikte sunulan 1/1000 ölçekli Bandırma Revizyon İmar Planı Plan Değişikliği; 3194 sayılı İmar Kanununun Ek Madde-8’deki kriterlere sahip olması durumunda askı işlemlerinden önce İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artq Payı Hakkında Yönetmeliğinin Madde-11(3)’e“ Büyükşehir olan yerlerde, plan değişikliği teklifinin ilçe belediyesine yapılması halinde, büyükşehir belediyesince onaylanmasından sonra, ilçe belediye başkanlığına iletilerek askıya çıkarılmasından önce, ilçe belediyesince değer artış payı ile ilgili iş ve işlemlerin başlatılması, resmi yazı ile ilgili birime bildirilir.” göre iş ve işlemlere devam edilmesi, ardından 3194 sayılı İmar Kanununa ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğine göre askı/ilan ve dağıtım işlemlerinin Belediyenizce yapılması, sonrasında askı tutanaklarının onaylı birer örneğinin Başkanlığımıza iletilmesi gerekmektedir.