BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN “BALIKESİR TURİZM BULUŞMALARI” TOPLANTISINA KATILDI   Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Asya Otelde düzenlediği “Balıkesir Turizm Buluşması” toplantısına katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da katıldığı organizasyonda Turizm için bugüne kadar atılan adımlar ve yapılması gerekenler üzerine konuşmalar yapıldı. Organizasyonda söz alan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun: “Bandırmamız tarihi çok eskilere dayanan bir kent. Yapılan kazılarla Bandırma çevresinde ortaya çıkan antik kentler geçmişten günümüze Bandırmamızın ve bölgemizin geçmişten günümüze ne kadar önemli bir konumda olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bandırmamız bu zamana kadar turizmde çok ön plana çıkamamış, turistik bölgelerin geçiş noktasında kalmıştır. Biz Yücel Başkanımla EMİT fuarına katılarak Bandırmamızın turizm potansiyelini ön plana çıkartan tanıtımlar yaptık. Fuarda turizm yatırımcıları ve tur şirketleri ile görüşmeler yaptık. Bazı tur firmaları Kuşcenneti Milli Parkına geziler düzenleyeceklerini bize bildirdiler. Dijitalleşen dünyada organizasyonlarımızı ne kadar iyi yapar bölgemizi tarım ve sanayi yanında turizm açısından ne kadar ön plana çıkartırsak, turizm alanlarımızın bilinirliğini arttırırsak kentimiz bir turizim çekim merkezi haline gelecektir. Covid-19 salgını ile insanlarımız çevrenin ve doğanın değerini daha iyi anladılar. Bölgemizde Kapıdağ gibi oksijen deposu ve aynı zamamda büyük bir tarihi barındıran Edinciğimize gerekli yatırımlar yapılırsa bölgemizim turizm açısından çekim merkezi haline geleceğini düşünüyorum. Bu organizasyonun çok faydalı olacağına inanıyorum. Bandırma Belediyesi olarak biz her zaman turizmi ve turizmciyi desteklemeye hazırız. Ben bu toplantıyı organize eden Büyükşehir Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi. Toplantı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un gazetecilerin sorularını yanıtlaması ile son buldu.