ANASAYFA

BANDIRMA’NIN TARİHİNE IŞIK TUTACAK PROTOKOL BAŞLATILDI

Loading...

Perşembe

parçalı az bulutlu

17℃

Cuma

parçalı bulutlu

12℃

Cumartesi

orta şiddetli yağmur

12℃

Pazar

parçalı az bulutlu

10℃

Pazartesi

parçalı bulutlu

14℃

HAVA DURUMU

17℃

DİĞER HABERLER
HABER
LARVA İLAÇLAMA PROGRAMI
18 Nisan 2024 Perşembe
HABER
Şerefle yazılmış 179 Yıl
08 Nisan 2024 Pazartesi
Genel
Hep birlikte çok güzeliz
08 Nisan 2024 Pazartesi
BANDIRMA’NIN TARİHİNE IŞIK TUTACAK PROTOKOL BAŞLATILDI
30 Ocak 2023 Pazartesi

Bandırma Belediyesi ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliğiyle, “Belediye Arşivi Dijitalleştirme ve Tasnif Projesi” hayata geçiriliyor.

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü iş birliğiyle, Bandırma Belediyesi’nin arşivinde bulunan Encümen ve Meclis karar defterleri dijital ortama aktarılacak. Bandırma Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Ay ve Aydın Yağar ile Onyedi Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete’nin katılmalarıyla projenin ilk adımı atıldı.

“Belediye Arşivi Dijitalleştirme ve Tasnif Projesi” adı altında başlatılan çalışma ile 1928 yılından başlayan ve yaklaşık 650 defterden oluşan kayıtların özel bir program vasıtasıyla dijitalleştirilerek araştırıcıların hizmetine sunulması planlanıyor.

Çalışmalar akademisyenlerin öncülüğünde yaklaşık 60 civarında öğrenci grubuyla yürütülecek ve bu kapsamda ortaya çıkacak bilgiler, Bandırma’nın 100 yıllık yakın tarihine ışık tutacak. Dijital ortama aktarılan defterlerin tasnifi yapıldıktan sonra, buradaki bilgiler hem Bandırma Belediyesi tarafından idari, hukuki ve mimari açıdan; hem de öğrenci, akademisyen ve diğer araştırıcılar tarafından farklı bilimsel çalışmalarda kullanılabilecek.

Bu kayıtlardaki bilgilere dayanarak Bandırma’nın sosyal, ekonomik, idari, fiziki, mimari geçmişi hakkında lisansüstü tezler hazırlanabilecek, sempozyum bildirileri sunulacak, panel ve konferans konuları belirlenecek. Hatta Bandırma ve yakın çevresiyle ilgili tematik kitaplar kaleme alınabilecek.